Ungdomshelg på Landsort fågelstation den 6-8 juni!

Årets andra ungdomshelg startar den 6 juni, då sommarvärmen hunnit komma fram. En bra tid att träffas och lära sig i lugnt och behagligt tempo, trots att morgnarna är tidiga. Som vanligt blir det en blandning av ringmärkning, lite sträckräkning och en hel del fågelskådning!

Nu har alla flyttfåglarna hunnit tillbaka till Sverige; sångare, flugsnappare och näktergalar sjunger i varje buske och i näten fångar vi många av dessa. Det är en fantastisk tid att gå runt på ön och lyssna efter sommargylling och leta höksångare och halsbandsflugsnappare – arter som nästan bara går att se på Landsort här i stockholmsregionen! Vädret bjuder ibland på överraskningar och har man tur kanske man får se en fältsångare; denna helg är den bästa om man vill se en sådan ovanlig fågel på Landsort!

Trots att det brukar vara varmt bör man vara förberedd på alla väder, därför är varma kläder bra att ta med, liksom kängor/stövlar. Två affärer är öppna, så om man blir sugen på något gott kan lite extra fickpengar vara bra. Örngott/påslakan alternativt sovsäck tas med, samt kikare för att få bra koll på öns fåglar! Max 6 deltagare mellan 12-18 år, det är först till kvarn som gäller så skynda er!

Ledare: Liam Martin, Leo Rudberg m. fl. från fågelstationen.
Anmälan och frågor: Till Leo, tel. 076 250 82 30 eller Liam, tel. 070 382 62 16 eller mail; liamkarlmichael at hotmail.com Avgift: 300 kr inkl. övernattning, 2 middagar, 2 luncher och 2 frukostar. Resa: Utresa med båten kl. 19.15 fredag kväll, hemresa kl. 13.40 söndag eftermiddag (kostar ca 50 kr enkel resa). Goda tåg- och bussförbindelser finns bl.a. från Stockholms Central. Pendeltåget på fredagen går kl. 17.04 från Stockholms Central.

Hör gärna av er om ni har några frågor.
Varmt välkomna!