Litauisk gransångare kontrollerad

En gransångare som ringmärktes i Litauen den 26 april 2015 har kontrollerats på Landsort drygt ett år senare (2016-04-30). Fågeln märktes vid orten Juodkrantė på den smala, sandiga landtunga som kallas Kuriska näset i Litauen, ca 400 km sydsydost om Landsort. Den noterades då som 2+ kalenderår, vilket innebär att gransångaren var minst två år gammal vid återfångsten i år.

A Chiffchaff ringed in Lithuania April 26, 2015 has been controlled at Landsort a year later (2016-04-30). The bird was ringed in the village of Juodkrantė on the narrow, sandy spit of land called the Curonian Spit in Lithuania, about 400 km south-southeast of Landsort. It was noted then as a 2+ calendar year, which means that the Chiffchaff was at least two years old at the re-trap this year.