Gästande ringmärkare

De som följt med i fågelstationens dagbok har kanske märkt att vår verksamhet har en internationell prägel i höst. Chris Sharpe och Kay Collister heter två brittiska ringmärkare som ligger ute på stationen sedan mitten av augusti. Stationen har även haft hjälp av två spanska ringmärkarassistenter från Katalonien, Oriol och Guillem, som var med de sista två veckorna i augusti.
Chris Sharpe och Kay Collister

Chris och Kay kommer från den självstyrande ön Isle of Man, som ligger i Irländska Sjön mellan Irland och Storbritannien. Där finns en fågelstation på Calf of Man, en mindre ö i sydväst. Isle of Man har en egen flagga, som vi sedan en tid kan se vaja över fågelstationen. Symbolen på den röda flaggan består av tre ben klädda i riddarrustning och härstammar från medeltiden.
Isle of Man’s flagga vid Bredmar

Mycket tack vare Chris och Kay har vi nu täckning för ringmärkningen under hela höstsäsongen fram till slutet av oktober. Några av de intressantare arterna som de hittills märkt är gök (1 ex), sparvhök (5 st), mindre hackspett (1 st) och mindre flugsnappare (9 st). De har även satt upp några burar som betats med mjölmask för att locka sädesärlor.

08 sep, 2013 19:02