Välbesökt Öppet Hus

Välbesökt Öppet Hus 7/9

Fågelstationens 25-årsjubileum firades med Öppet Hus på Landsort den 7 september. Hela 122 personer – barn, ungdomar och vuxna – dök upp under lördagen och många medlemmar hjälpte till med arrangemanget. Intresset var stort för programmet, där det ingick visning av ringmärkningen, info om öns och fågelstationens historia, sträckskådar-drop-in uppe vid Bredmarsbunkern och tipsrunda i närområdet.
Ringmärkaren Liam Martin visar och berättar hur det går till att märka fåglar.

En utställning hade satts upp av föreningens ungdomssektion i ”Skådarhavet” i fågelstationens södra ände. Där kunde man både få veta mer om verksamheten och titta på vackra fototavlor med motiv från Landsort. Bilderna, som tagits av Karl-Erik Sundström, fanns också till försäljning.

Vädret var strålande och deltagarna kunde även njuta av varmkorv med bröd och kaffe med kanelbulle, även om fågeltillgången var litet knapp. De flesta besökarna fick ändå se åtminstone någon ringmärkt fågel och några nyfikna barn fick hjälpa till att släppa lös fåglar efter ringmärkningen. Höjdpunkten bland fåglarna var nog en mindre flugsnappare som fångades mitt på dagen och kunde visas upp för åskådarna.
Mindre flugsnappare

Som pricken över i fick fågelstationen också en födelsedagspresent: 25 000 kr av Stockholms Ornitologiska Förening (StOF) till att fira vårt 25-årsjubileum! Pengarna ska gå både till välbehövlig upprustning av stationsbyggnaden, inköp av nya slöjnät och en redig verksamhetsberättelse för jubileumsåret 2013.

Landsorts fågelstation tackar och bockar!StOF:s ordförande Tomas Viktor överlämnar presenten till fågelstationens ordförande Raúl Vicente.

08 sep, 2013 19:57