Uppdatering vecka 22

Höksångare överst och Flodsångare nederst. Två nya arter för året. Foto: Liam Martin

Under veckan passerades 2 000-gränsen för ringmärkta fåglar på Landsort i år! Fågel nummer 2 000 blev passande nog en hanne höksångare, första ringmärkta för i år. En flodsångare hittades även under långhelgen vid fågelstationen och blev senare ringmärkt, detta var tredje flodsångaren som ringmärktes på landsort (tidigare: 1989, 1998). Runtom i markerna hittades årets första lundsångare öster om saltmar, kanske blir det häckning igen? En del höksångare finns på ön och en busksångare satt och sjöng i fårhagen under lördagen.

Barred warbler above and River warbler below, two new species this year. Photo: Liam Martin

This week we passed the 2 000 ringed birds for this year! The number 2 000 was a Barred warbler, first ringed this year. A River warbler also decided to show up and became the third ringed River warbler at landsort, and the first since 1998! In the field a Greenish warbler was found east of Saltmar, and a Blyth’s reed warbler singing by the bushes of Fårhagen.

04 jun, 2014 22:38