Uppdatering vecka 23

Lundsångare/Greenish Warbler. Photo: Liam Martin

Ett uppbehåll varade mellan mån-tors då inga fågelskådare var ute på ön. Under senare delen av veckan hördes dock ett flertal höksångare och även lundsångare runtom Landsort. Under helgen var det ungdomshelg och förutom två ledare så följde fem glada deltagare med ut. Många nya arter blev det och helgens höjdpunkt blev utan tvekan den Lundsångare som på söndagen ringmärktes vid fågelstationen.

During Monday-Thursday no birders were out at the island, leaving it unwatched. During the latter days of the week a few Barred warblers were seen, however, and a Greenish warbler was heard. A group of five youngsters, led by two excursion-leaders, stayed at the obs. during the weekend. All of them were very pleased with the ringed Greenish warbler that became the highlight of the weekend.

14 jul, 2014 22:18